Следвайте Гласове в Станишев, Зарков, Пирински, Витанов, Мутафчиев, Дърева и десетки

...
Следвайте Гласове в Станишев, Зарков, Пирински, Витанов, Мутафчиев, Дърева и десетки
Коментари Харесай

Над 100 социалисти: БСП бе върната във времената и практиките на авторитаризма от 50-те години

Следвайте " Гласове " в 
Станишев, Зарков, Пирински, Витанов, Мутафчиев, Дърева и десетки други делегати обезпокоени от бъдещето на партията в изолираност

„ На 11 февруари 2023 година Българска социалистическа партия бе върната в от дълго време отречените времена и практики на авторитаризма от 50-те години на XX век. В партията се възцари мракобесието и се издълба ново дъно в моралното проваляне! “, декларират социалистите. Според тях „ управлението се крепи на „ обещанието “ да вкара Българска социалистическа партия още веднъж във властта. Но след този Конгрес кой ще изиска да ръководи с властническа, националистическа и антиевропейска партия с хора упрекнати в корупция “ от интернационалните сътрудници.
Заседанието на Конгреса бе белязано и от редица невиждани нарушавания на Устава, настояват подписалите се. „ Подмяна на делегати, замяна на преброители, повишен брой на членовете на Мандатната комисия и на Комисията по жалбите, с цел да се подсигурява прокарването на всички решения на управлението, налагане на цензура и изключване на микрофони, очевидни фалшификации и операции на гласуванията, както и недопускане на включване на точка за преустановяване мандата на ръководителя на партията, подкрепено с подписите на над 220 делегати.
Кулминацията на драмата в НДК настъпи с изключването на 13 делегати единствено поради желанието им да се изкажат на Конгреса. Сред тях са ръководителят на делегацията на Българска социалистическа партия в Европарламента, юношески водачи, интелектуалци. „ Ние, долуподписаните делегати на Конгреса, не одобряваме изключването на тези наши приятели и призоваваме общинските и районните организации да не се преценяват с противоуставното решение на Конгреса. “

„ Политиката на управлението отпраща Българска социалистическа партия в небитието. Това е следващото доказателство за безплодието на една клика, която похити Българска социалистическа партия и я трансформира в фракция, подчинена на егоцентризма и властолюбието на личност, непозната на партията и на социалистическите хрумвания и идеали.  Злоупотребата с лоялността на хиляди социалисти, спекулирането с техните въжделения, погазването на правилата на груповото управление – всичко това обезличава и деморализира Българска социалистическа партия и отблъсква левите хора. “, предизвестяват социалистите.
Те са безапелационни, че с „ такава „ подготовка “ за идните избори управлението поставя завършек на очакванията за разширение на публичното доверие и растеж на изборните резултати. Онези делегати, които напуснаха омерзени съвещанието на Конгреса, демонстрираха сила и решителност за отпор на безпардонния авторитаризъм и своеволията! “
Излезлите от Конгреса социалисти оферират скоро да се съберат на вътрешнопартийна полемика, с цел да обсъдят действителния дневен ред на обществото и бъдещето на лявата концепция.
Ето и целия текст на декларацията:
Защо напуснахме съвещанието на Конгреса на Българска социалистическа партия?
На 11 февруари 2023 година станахме очевидци на невиждан напън и апаратни хватки от страна на управлението. А вредите върху облика на партията са големи. Как наподобява Българска социалистическа партия през днешния ден:
1.     Антидемократична и репресивна – партия надълбоко скарана със себе си, в която всяко друго мнение се цензурира и глоби.
2.    Деидеологизирана и популистка – заимстваща похвати и инструментариум от извънредно десни националистически обединения. Това ще я сложи трайно в изолираност.   
3.    Антиевропейска – засилващата се вътрешнопартийна обсесия от заприказва и мислени врагове на управлението (Съвета на Европа и Партията на европейските социалисти).
4.    Деинтелектуализирана – толерира се верноподаничеството на стеснен партиен хайлайф за сметка на страха от експерти, интелигенция и потвърдени специалисти.
5.    Партия на лицемерието и двойните стандарти за корупция – за едни единствено подозрението е причина да бъдат остракирани; за други – даже санкционирането им от интернационалните сътрудници се оказва, че не е задоволително.   
Ръководството се крепи на „ обещанието “ да вкара Българска социалистическа партия още веднъж във властта. Но след този Конгрес кой ще изиска да ръководи с властническа, националистическа и антиевропейска партия с хора близки до управлението упрекнати в корупция?
Българска социалистическа партия е в изолираност и обещанията за власт ще останат единствено мираж!
*
На 11 февруари 2023 година Българска социалистическа партия бе върната в от дълго време отречените времена и практики на авторитаризма от 50-те години на XX век. В партията се възцари мракобесието и се издълба ново дъно в моралното проваляне на Българска социалистическа партия! От мощ – притежател на вяра, то я затвърди като сборище на непочтеност! Лъсна истината за грозните неистини на узурпаторското управление:
·      „ ние сме най-демократичната партия “ – неистина!
·      „ би трябвало да се почита всяко мнение “ – неистина! (стига да не е друго от това на председателката)
·      „ решенията са по правилник на груповите ни органи “ – неистина! (изключванията са  „ по фотография “ и каприза на председателката)
Станахме очевидци на невиждано тъпчене на Устава:
1.     Над 60 делегати на Конгреса се оказаха с отнети права директно преди съвещанието. На тяхно място – без единодушието на партийните членове по места – бяха назначени правилни на ръководителя и на обкръжението й „ тествани “ хора.
2.    Близо 70% от преброителите на Конгреса бяха сменени, без значение от нормата в  Устава, че са определени за 4-годишен интервал ( т.е. през 2020 г.).
3.    Увеличен брой на членовете на Мандатната комисия и на Комисията по жалбите – не беше позволено разискване и гласоподаване по настрана на управителните и на работните органи на Конгреса.
4.    Делегати на Конгреса, измежду които членове на ИПО Платформа „ Социализъм 21 век “, внесоха Резолюция, която не беше раздадена на делегатите. В нея се упорства: за незабавни решителни дейности за преодоляване на по-нататъшния срив на партията; срещу присъединяване или поддръжка на държавни управления, излъчени от ГЕРБ, Политическа партия или ДБ; преустановяване на мандата на Корнелия Нинова като ръководител на партията според подадената от нея оставка; избор на заместител ръководител, кадърен да сътвори нова организация за присъединяване в идните национални и локални избори, както и за начало на всеобхватно обновяване на партията.
5.    Изключване на микрофони, отнемане на делегати от правото да се изкажат и да изразят и защитят своята позиция.
6.    Явни фалшификации и операции при гласуванията.
7.     Недопускане на включване на точка в Дневния ред за преустановяване мандата на ръководителя на партията, подкрепено с подписите на над 220 делегати.
8.    Изключване от партията на 13 делегати единствено тъй като имат дързостта да мислят друго от госпожа председателката и нейните доближени. Сред тях са ръководителят на делегацията на Българска социалистическа партия в Европарламента, юношески водачи, интелектуалци. Безпрецедентен антидемократичен и антипартиен акт в историята на Българска социалистическа партия. 
Ние, долуподписаните делегати на Конгреса, не одобряваме изключването на тези наши приятели и призоваваме общинските и районните организации да не се преценяват с противоуставното решение на Конгреса. Нека диалогът за това се състои в низовите организации, в които те членуват по този начин, както планува Уставът на партията. Настояваме да не се приключват правата им на присъединяване в активността на партията. Председателката на Българска социалистическа партия и тясното й обкръщение се пробват да отстранят наши приятели, потвърдили се като същински социалисти през годините обратно и отстояващи твърдо идеологическите хоризонти на нашата партия. За разлика от тези, които безмълвно и бездушно подвигнаха чинно ръце за изключването им, с цел да обслужат персоналните упоритости на един самозабравил се водач. Днес от първостепенно значение е да отстоим себе си като социалисти, да защитим своите полезности и правила на взаимност и приятелство, да се надигнем против самозабравянето и вярата в личната безпогрешност!
*
Политиката на управлението отпраща Българска социалистическа партия в небитието. Това е следващото доказателство за безплодието на една клика, която похити Българска социалистическа партия и я трансформира в фракция, подчинена на егоцентризма и властолюбието на личност, непозната на партията и на социалистическите хрумвания и идеали.  Злоупотребата с лоялността на хиляди социалисти, спекулирането с техните въжделения, погазването на правилата на груповото управление – всичко това обезличава и деморализира Българска социалистическа партия и отблъсква левите хора.
С такава „ подготовка “ за идните избори управлението постави КРАЙ на очакванията за разширение на публичното доверие и растеж на изборните резултати!
Битката за връщане към здравия разсъдък, демократичните правила и другарския дух в нашата партия ще продължи! Онези делегати, които напуснаха омерзени съвещанието на Конгреса, демонстрираха сила и решителност за отпор на безпардонния авторитаризъм и своеволията! Предстои да се съберем, с цел да обсъдим действителния дневен ред на обществото и бъдещето на лявата концепция!
13.02.23 година
  1.     Албена Кръстева, пратеник от регион „ Надежда “, София
2.    Албена Шавел, член на Българска социалистическа партия, Варна
3.    Александър Анин, пратеник от Дупница
4.    Александра Берданкова, пратеник от ОЖС в Българска социалистическа партия
5.    Александър Грозданов, пратеник от регион „ Възраждане “, София
6.    Ана Пиринска, пратеник от регион „ Възраждане “, София
7.     Ангел Вълков, пратеник от Варна, регион Одесос
8.    Андрей Сотиров, пратеник от Радомир
9.    Атанас Атанасов, пратеник от Младежко Обединение
10. Атанас Мерджанов, пратеник от Елхово
11.  Блага Димитрова, пратеник от Чирпан
12.  Борис Боричев, пратеник от Стара Загора
13.  Валери Жаблянов, пратеник от Радомир
14.  Ваня Добрева, пратеник от регион „ Красно село “, София
15.  Ваня Маникатева, пратеник от Благоевград
16.  Васил Антонов, пратеник от Червен бряг, Област Плевен
17.  Велислава Дърева, пратеник от Бяла Слатина
18. Веселин Калчев, пратеник от Братя Даскалови
19.  Виктор Годжов, пратеник от Хасково (недопуснат до Конгреса)
20. Виктория Ноева,  делегат от Габрово
21.  Виолета Желева, пратеник от Димитровград
22. Владимир Георгиев, пратеник от Самоков
23. Георги Божинов, пратеник от Исперих
24. Георги Георгиев, пратеник от община Тутракан
25. Георги Николаев, пратеник от Чирпан
26. Георги Пирински, пратеник от регион „ Възраждане “, София
27. Данаил Николов, пратеник от община Тутракан
28. Даниел Йорданов, пратеник от Хасково
29. Данка Иванова, пратеник от Главиница (неприсъствала на Конгреса по здравословни причини)
30. Данчо Трифонов, пратеник от Стамболово
31.  Деница Златева, пратеник от община Братя Даскалови
32. Деница Иванова, пратеник от община Русе
33. Диляна Комитова, пратеник от Харманли (недопусната до Конгреса)
34. Димитър Димитров, пратеник от община Братя Даскалови
35. Димитър Дъбов, пратеник от Якимово
36. Димитър Здравков, пратеник от Тетевен
37. Дияна Спирова, пратеник от Харманли (недопусната до Конгреса)
38. Добрин Парнаров, пратеник от Симеоновград (недопуснат до Конгреса)
39. Доротея Цанкова, пратеник от Ловеч
40. Дочка Кючукова, пратеник от Любимец
41.  Евдокия Асенова, пратеник от Радомир
42. Елена Славчева, пратеник от Радомир
43. Емилия Дженкова, пратеник от Габрово
44. Живка Аладжова, пратеник от Стара Загора
45.  Живко Камбуров, пратеник от Симеоновград
46. Захари Захариев, пратеник от Панчарево
47. Здравко Кънчев, пратеник от Габрово
48. Ивайло Петров, пратеник от Дупница
49. Иван Владов, пратеник от Хасково
50. Иван Ибришимов, пратеник от Дупница
51.  Иван Иванов, пратеник от Братя Даскалови
52. Иван Любчев Иванов, пратеник от Варна, регион „ Одесос “
53. Иван Мандински, пратеник от МО в Българска социалистическа партия, Плевен
54. Калинка Николова, пратеник от София, Нови Искър
55. Калоян Паргов, пратеник от Връбница, София
56. Катя Николова, пратеник от регион „ Надежда “, София
57. Красимир Куртев, пратеник от Раднево
58. Кристина Сидорова, пратеник от Габрово
59. Крум Зарков, Делегат от София, р-н Средец
60. Ленко Петканин, пратеник от София-Сердика
61.  Лилия Живкова-Алексиева, пратеник от Кюстендил
62. Марина Захариева, Делегат от Павел баня
63. Милко Недялков, пратеник от Ловеч
64. Михаил Лисков, пратеник от Харманли (недопуснат до Конгреса)
65. Моис Кохенов, пратеник от регион „ Надежда “, София
66. Надежда Димитрова, пратеник от Павел баня
67. Нели Николова, пратеник от община Антоново
68. Никола Георгиев, пратеник от Симеоновград (недопуснат до Конгреса)
69. Николай Григоров, пратеник от Габрово
70. Николай Бериевски, пратеник от МО в Българска социалистическа партия
71.  Николай Иванов, пратеник от Дупница
72. Николай Николов, пратеник от регион „ Красно село “, София
73. Нина Стоименова, пратеник от Бобошево
74. Павел Дангов, пратеник от Дупница
75. Петко Димитров, пратеник от София, регион Сердика
76. Петър Витанов, пратеник от София, Надежда
77.  Петър Мутафчиев, пратеник от Първомай
78. Петър Узунов, пратеник от Братя Даскалови
79. Петя Михалевска, пратеник от София
80.Пламен Младенов, пратеник от Чипровци
81. Румен Петков, пратеник от регион „ Възраждане “, София
82. Сергей Станишев, пратеник от регион „ Възраждане “, София
83. Светлана Великова, пратеник от Силистра (недопусната до Конгреса)
84. Светлана Шаренкова, пратеник от регион „ Красно село “, София
85. Симеон Кирилов, пратеник от Кочериново
86. Снежана Вълкова, пратеник от Хасково
87. Станислав Павлов, пратеник от Дупница
88.Стефан Танев, пратеник от Ивайловград
89. Стоянка Балова, пратеник от Златица
90. Страцимир Петков, пратеник от Ловеч
91.  Теодор Славев, пратеник от регион Студентски град, София
92. Юрий Асланов, пратеник от регион „ Красно село “, София
93. Явор Гечев пратеник от Родопи, Област Пловдив
94. Явор Куюмджиев, пратеник от Търговище
 
*Присъединяването на делегати продължава и след публикуването на Декларацията. 
 
 
 
 
13 Фев 202372612 Фев 2023166910 Фев 2023700110 Фев 2023498708 Фев 2023466408 Фев 20232829КоментариДе тоз шанс, да се върне онази партия14 Фев 2023 7:35ч.
90% от сегашната върхушка на партията, пък и на страната щяха да живеят още от два до три дни.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Venceremos14 Фев 2023 7:46ч.
Нинова се оказа Бойко Борисов в пола. Явно са се " разбрали като мъже. " И двамата работят за закриването на Българска социалистическа партия, някогашна Българска комунистическа партия, още по-бивша БРСДП (т.с) и съумяват.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати СейКАл14 Фев 2023 8:37ч.
Натискат Българска социалистическа партия да одобри лъгъбътъ извращенията на агресора и терорист сащ! крум бездарк0ф, б0жанк0ф, 5тър фитан0ф са тотални поддръжници на лъгъбътъ извращенията!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 2023112107 Фев 2023102210 Фев 2023331107 Фев 2023868
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР